صفحه: [1]
  چاپ صفحه  
نويسنده موضوع: توزیع چیست یا چرا لاگ توزیع مینت را برگزید !!!  (دفعات بازدید: 513 بار)
pesarkhobeee
Administrator
Jr. Member


امتیاز 2
تعداد ارسال: 56


pesarkhobeee
توزیع چیست یا چرا لاگ توزیع مینت را برگزید !!!
« : مارس 17, 2010, 11:38:59 »

منبع : http://1fathi.com/1388/12/06/which-is-the-best-linux-distribution-for-my-desktop/
کدام توزیع لینوکس برای من مناسب است؟
یکی از مشکلات عمده کسانی که می‌خواهند به لینوکس مهاجرت کنند انتخاب یک توزیع مناسب است تا در بدو ورود، بتوانند از لینوکس استفاده کنند.

    توزیع چیست؟
    پروژه گنو/لینوکس از پیوستن ابزار سیستم عامل گنو و هسته لینوکس به وجود آمد. حالا فرض کنید شما بخواهید آن را نصب کنید. چکار باید بکنید؟ در حالت قدیم، باید یک متخصص کامل یونیکس باشید. باید هسته را بگیرید و کمپایل کنید. بعد یک دیسک را فرمت کنید و بوت سکتور را جوری تنظیم کنید که از این کرنل بوت شود. بعد دستورات (برنامه‌های) دیگر را روی آن کپی کنید و تمام وابستگی‌ها را هم رعایت کنید… اگر فکر می‌کنید سخت نیست، باید بگویم که یا واقعا حرفه‌ای هستید یا متوجه اصل جریان نشده‌اید ‌ این روند از نظر من غیرممکن است 
    وقتی جادی بعد از این که این همه عمر خودش را روی لینوکس و یونیکس گذاشته است این جوری می‌گوید، کسی که لینوکس کار نکرده است چی بگوید؟   بعضی‌ها که دیدند این روند خیلی سخت است یک توزیع نوشتند.
    بوسیله توزیع شما از شر این همه کار سخت خلاص می‌شوید و یک سیستم عامل ( که یک رابط بین سخت‌افزار و نرم‌افزارتان باید باشد ) نصب می‌کنید. آن هم به چه راحتی.
    فرق توزیع‌ها در بسته‌ها و هدف‌هایی است که تشکیل دهنده یک دیسترو ( توزیع است ) و کار کردن با لینوکس را برای شما ساده‌تر و دلچسب‌تر می‌کند.

    اما در میان حرفه‌ای‌ها هم چنین دغدغه‌ای وجود دارد زیرا آنها می‌دانند دنیای لینوکس، دنیایی بسیار کارا و گسترده است و می‌توان همیشه به یافتن چیزهای ارزشمند امیدوار بود.
    اما اینها تنها کسانی نیستند که به دنبال یافتن یک توزیع ( Distribution ) لینوکسی هستند. شاید برای شما جالب باشد یک نگاهی به این صفحه از DistroWatch بزنید تا با 650 توزیع مختلف از میان توزیع‌های لینوکس آشنا شوید!
    البته شما می‌توانید با استفاده ازhttp://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Linux_distributions List of Linux distributions هم به دنبال توزیع مناسب خودتان بگردید. یک ابزار خوب برای پیدا کردن نسخه مناسب شما هم اینجاست.  اما …
    اما امروز می‌توانید با استفاده از چیزهایی که از این نوشته می‌آموزید ( به خاطرش از آمیت آگاروال ممنونیم )  به دنبال توزیع مناسب خودتان بگردید. راه بهتری نیست؟

اگر بخواهید، می‌توانید از زبان لینوکس‌کارها بخوانید که چرا باید به لینوکس مهاجرت کنیم.



    * فقط دنبال یک توزیع مناسب می‌گردم برای تست کردن لینوکس
      برای این دسته از کاربران توصیه ما استفاده از توزیع‌هایی است که به Live CD distributionها معروف هستند. این دسته از توزیع‌ها بدون اینکه احتیاج به نصب هیچ برنامه‌ای روی سیستم داشته باشند اجرا می‌شوند و شما چشمتان به جمال بی‌مثالشان روشن می‌شود.
      توی این نسخه‌ها شما می‌توانید بعضی نرم‌افزارها را اجرا کنید و مثلا یک فایل متنی را ویرایش کنید ولی باید پیه سرعت پایین‌تر این نسخه‌ها را نسبت به نسخه‌هایی که روی سیستم‌تان نصب می‌شوند به تنتان بمالید.
      خوبی این نسخه‌ها این است که شما می‌توانید با استفاده USB درایوها و CD‌ها بدون اینکه کاری انجام بدهید لینوکس را ببینید و بعد هم اگر نخواستید CD مربوطه را به فاصله دوری پرتاب بفرمائید و بدون دردسر به تبادل احساسات با ویندوزتان بپردازید.
      یک توزیع بسیار مناسب برای این دسته از توزیع‌ها Knoppix است.

اما اگر از سرعت پایین این نسخه‌ها ناراضی هستید می‌توانید از غولی به نام Wubi استفاده کنید. Wubi به شما کمک می‌کند بدون درد و خونریزی یک دیسترو اوبونتو لینوکس روی سیستم‌تان نصب کنید.
چرا Wubi؟ چون به شما اجازه می‌دهد اوبونتو را مانند یک نرم‌افزار ویندوزی نصب و آنیستال کنید. چرا اوبونتو؟ چون تعداد کاربران بالایی دارد که می‌توانند به شما کمک کنند. توی یک دوره منظم 6 ماهه هم یک نسخه ارائه می‌کند و زیاد چشم‌انتظارتان نمی‌گذارد. کلا توزیع بدون دردسری است که به درد شروع کار می‌خورد.

    * منی که یک تازه‌کار هستم توی لینوکس چی کار کنم؟
      اگر سوال شما هم این است به شما توصیه می‌کنم حتما یک نگاهی به Linux Mint بندازید. مینت از آن جهت به درد آماتورها می‌خورد که یک سیستم نصب راحت و بدون دردسر دارد و جان می‌دهد برای سر و کله زدن و خرابکاری کردن برای مهارت پیدا کردن در لینوکس.
      مینت یک توزیع بر پایه اوبونتو است و اوبونتو یک توزیع بر پایه دبیان که یک توزیع سنگین برای شروع کار است. بهتر است با مینت شروع کنید که عمده ابزارهای اوبونتو و دبیان را در محیطی ساده‌تر در اختیار داشته باشید.
      یک خوبی دیگر مینت هم این است که با کلی نرم‌افزار همراه است که نیازهای اولیه شما را کاملا برطرف می‌کند و شما را همان اول کار اسیر پیدا کردن نرم‌افزار نمی‌کند.
      mint4win یکی از ابزارهای مینت است که به شما اجازه می‌دهد به سادگی یک مینت روی ویندوزتان داشته باشید و خیالتان را راحت می‌کند که شما می‌توانید با استفاده از Add/Remove applications ویندوز مینت را از روی سیستم پاک کنید. بالاخره شاید نیاز شد از توزیع‌های سنگین‌تری استفاده کنید

اما اگر فکر می‌کنید دیگر برای این عزیزان چیزی نیست، باید عرض کنم Ubuntu هم هست که دیگر اسم و رسم وحشتناکی در دنیای لینوکس برای خود دست و پا کرده است. شما می‌توانید اوبونتو را از سایت این شرکت سفارش بدهید تا دی‌وی‌دی نصب آن در هر جای جهان که باشید به صورت رایگان برای شما ارسال بشود.
اما مثال مفت باشد کوفت باشد را فراموش کنید. این یکی در عین مفت بودن واقعا ارزشمند است چون با آپدیت منظم و پشتیبانی قوی، خیال شما را راحت می‌کند که جایی گیر نمی‌کنید. کلی نرم‌افزار عالی هم برای آن نوشته شده است که شما را به شک می‌اندازد که شاید برای خالی کردن آب استخر هم توانستید از اوبونتو استفاده کنید

    * دنبال یک سیستم عامل خوب برای کامپیوتر قدیمیم هستم. لینوکس چیزی دارد؟
      خوب جایی آمده‌اید. درست است که سیستم‌‌های دسکتاپ این روزها بسیار ارزان و قوی‌ شده‌اند ولی هنوز هم کامپیوترهای ضعیف بسیاری در سطح جهان است که حتی نمی‌توانند یک ویندوز 98 ساده را به خوبی اجرا کنند. برای این جور کامپیوترها یک سیستم عامل، بلکه می‌توانید یک سیستم عامل عالی پیدا کنید.

Puppy Linux یک توزیع لایو است که باید با CD اجرایش کنید ولی برای کامپیوترهای قدیمی بسیار عالی است چون به شما اجازه می‌دهد روی کامپیوتری با RAM پایین‌تر از 64 هم یک سیستم‌عامل خوب داشته باشید. فقط چیزی که باید مدنظر قرار دهید این است که پاپی لینوکس روی رم اجرا می‌شود و حتما باید حواستان باشد که قبل از خاموش کردن کامپیوتر، اطلاعات مدنظرتان ذخیره شده باشد.
Xubuntu یکی از شاخه‌های اوبونتو است که از میز کار xfce استفاده می‌کند که از میزکار Gnome کمتر انرژی و امکانات مصرف می‌کند. هر سال، دو بار، بعد از به روز شدن اوبونتو، شاهد به روز شدن زوبونتو هم هستیم.
antiX توزیعی است که به درد شما می‌خورد، اگر سیستم‌تان زورش به ویندوز 98 هم نمی‌رسد. کامپیوترهای نسل پنتیوم 2 می‌توانند به خوبی از این سیستم‌عامل استفاده کنند. موارد بیشتری در دنیای لینوکس هست که می‌توانند کامپیوترهای قدیمی شما را جان تازه‌ای ببخشند که سه دیسترو بالا، جز‌‌ء دسته مشهورهای این رده محسوب می‌شوند.

    * برای کارهایم به لینوکس نیاز دارم. مثلا برای سرور چی پیشنهاد می‌کنی؟
      اگر کار سروری سنگین دارید که اصلا سراغ ویندوز نروید. قدرت بلامنازع در این زمینه در دستان سرورهای لینوکسی است. Redhat Enterprise Linux و SUSE Linux Enterprise Desktop دو توزیع بسیار قدرتمند لینوکس هستند که می‌توانند به شما در زمینه‌های کاریتان کمک فوق‌العاده‌ای بکنند. Redhat این روزها مهمان بسیاری از سرورهای قدرتمند جهان است و می‌توان آن را ستاره سیستم‌ عامل‌های دنیای تجارت نامید.

بسته‌های امنیتی این توزیع‌ها، به همراه بسته‌های بسیار عالی نرم‌افزاری قدرتی بسیار بالا به این سیستم‌ها بخشیده‌ است.

    * یک Netbook خریدم و دنبال یک توزیع مناسب لینوکس هستم.
      Netbook یک چیزی شبیه نوت‌بوک‌های معمولی است با این تفاوت که صفحه نمایش کوچکتری دارند و کمی از لحاظ سخت‌افزاری ضعیف‌تر هستند. در عوض ارزان هستند و به علت وزن کم و ابعاد کوچکتر برای کسانی که زیاد لپتاپ این ور و آن ور می‌برند مناسب هستند.

اگر از پردازنده‌های Atom که از محصولات شرکت اینتل ( Intel ) است استفاده می‌کنید می‌توانید نگاهی به توزیع قدرتمند Ubuntu Netbook بیاندازید. البته شما می‌توانید یک اوبونتوی معمولی هم نصب کنید اما اوبونتو نت‌بوک بسیار برای نت‌بوک‌ها بهینه سازی شده است و می‌توانید با خیال راحت از یک توزیع قوی در این رده استفاده کنید و از هماهنگی آن با نت‌بوکتان مطمئن باشید.
Jolicloud یک توزیع بسیار ارزشمند برای سیستم‌هایی است که قدرت زیادی ندارند از Ram یا هارد خوبی برخوردار نیستند. نصب این سیستم‌عامل بسیار ساده است و چون بر پایه اوبونتو است بسیاری از نیازهای شما را برطرف می‌کند.
Moblin یک پروژه از اینتل است تحت نام Linux Foundation عمل می‌کند و قرار است کلی دنیا را به کام نت‌بوک‌بازها بکند. موبلین به نوعی برادر Maemo است و فکر می‌کنم چیز خوبی در بیاید اما فعلا پیشنهادش نمی‌کنم چون هنوز کار دارد به اوبونتو نت‌بوک برسد.

    * یک حرفه‌ای لینوکس هستم. می‌توانی به من هم پیشنهادی بدهی؟
      من؟ چنین جسارتی نمی‌کنم در عوض از شما خواهش می‌کنم اگر اشکالی در این مقاله می‌بینید گوشزد بفرمائید. اما برای این که کسانی که زیاد اطلاعاتی از دنیای توزیع‌های حرفه‌ای لینوکس ندارند دو توزیع عالی لینوکس را معرفی کنم.

Arch Linux یک توزیع فوق‌العاده عالی برای حرفه‌ای‌های لینوکس است که به شما اجازه می‌دهد از اولین گام نصب، روی عملیات نصب سیستم‌عامل‌شان کار کنند و آن را برای خودشان بهینه کنند. آن طور که من اطلاع دارم آرچ لینوکس یک رابط گرافیکی برای عملیات نصب را به صورت پیش‌فرض در اختیار ندارد.
زمانی که برای اولین‌بار نصب آن به پایان می‌رسد شما به جای یک صفحه ورود یا یک صفحه حساب کاربری، یک صفحه پر از تنظیمات پیشرفته می‌بینید که به شما کمک می‌کند هر سوراخ سنبه‌ای که دلتان می‌خواهد را برای خودتان شخصی سازی کنید.
این صفحه به شما اجازه می‌دهد کامپیوترتان را تا بالاترین سطحی که بتواند شما را راضی کند شخصی‌سازی کنید و سیستم‌عاملی مناسب حال خودتان داشته باشید.

Slackware دیگر توزیعی است که در این پست لایق تکریم است. در تقابل با آرچ لینوکس، اسلکویر بسته‌های پایدارتری را به همراه دارد و برای همین توزیعی محافظه‌کارانه و بسیار پایدار است.
البته آرچ لینوکس هم بسته‌هایی بسیار کاربردی برای حفظ پایداری سیستم به همراه دارد که از آرچ سیستمی فوق‌پایدار ساخته است. اما سرعت و پایداری اسلکویر مسلما هر حریفی را به چالش می‌کشد.
Slackware قدیمی‌ترین توزیع لینوکس است. درباره موفق‌ترینش نمی‌توان با قدرت پاسخ داد اما می‌توان او را دارای عظمتی خارق‌العاده نامید.
خارج شده است

I will, in fact, claim that the difference between a bad programmer and a good one is whether he considers his code or his data structures more important. Bad programmers worry about the code. Good programmers worry about data structures and their relationships.
; Linus Torvalds
pesarkhobeee
Administrator
Jr. Member


امتیاز 2
تعداد ارسال: 56


pesarkhobeee
ليست توزيع هاي لينوكس
« پاسخ #1 : مارس 17, 2010, 11:46:41 »

منبع : http://open-document.blogspot.com/2009/08/list-distro-linux.html

من اين ليست رو تو سايت اقاي جادي ديدم لينك سايت ها رو به لينك ويكي عوض كردم و مقداري هم من بهش چند خط اضافه كردم
البته من تصمیم گرفتم این لیست رو کاملتر کنم

    *


      Debian-based

1.   Debian : پدر خیلی از توزیع‌های بعدی. ۱۵ سال فعالیت مستمر و شدیدا متعهد به آزادی نرم‌افزار و مستقل بودن از شرکت های تجاری. مدیریت بسته با apt
   2. 64 Studio تلاش برای تخصص در تولید لوازم صوتی و تصویری در ایستگاه های کاری x86 - 64.
   3. Estrella Roja یک توزیع آرژانتینی مبتنی بر Debian است
   4. AbulÉdu فرانسوی. طراحی شده برای پردازش داده ها
   5. sidux : مبتنی بر دبیان سید. در واقع یک نسخه زنده از دبیان که به خاطر جدید بودن نرم‌افزارها نسبت به دبیان پایداری، جذاب‌تر است
   6. Dreamlinux : لینوکس برزیلی مبتنی بر دبیان با میز کار پیش فرض ایکس اف سی ای.
   7. kademar این توزیع یک توزیع مبتنی بر دبیان لنی است که از KDE 3 استفاده می‌کند
   8. SimplyMEPIS یک توزیع بروز شده مبتنی بر دبیان ، با میزکار kde
   9. antiX MEPIS این توزیع یک ویرایش سبک از SimplyMEPIS است که به منظور به کارگیری بر روی کامپیوترهای قدیمی یا سیستم‌های با منابع سخت‌افزاری کم طراحی شده ،
  10. Clonezilla این توزیع یک دیسک زنده مبتنی بر دبیان است که به همراه ابزار همانند سازی دیسک موسوم به Clonezilla منتشر می‌شود ( جایگزین Norton Ghost )
  11. Knoppix : مبتنی بر دبیان و جزو اولین نسخه‌های زنده لینوکس که می‌شد مستقیم از روی سی دی بوتش کرد. میزکار کی دی ای.
  12. Parsix : فرزند دبیان و ساخته ایران (: یکی از معدود محصولات ایرانی که واقعا بهتر از خیلی مشابه‌های خارجی است
  13. MEPIS : فرزند دبیان. تلاش کرده هم به کاربردهای رومیزی جواب بدهد و هم به کاربردهای تجاری. از میز کار کی دی ای استفاده می‌کند.
  14. Ubuntu :‌ مشهورترین فرزند دبیان که با حمایت شرکت تجاری کانونیکال و بخصوص با ارسال رایگان به هرجای دنیا، شدیدا مشهور شده
  15. Kubuntu : همان اوبونتو ولی با میز کار کی دی ای.
  16. Xubuntu: همان اوبونتو اما با میز کار ایکس اف سی ای که ساده‌تر است و منابع کمتری مصرف می‌کند
  17. PC/OS که یک توزیع میزکار مبتنی بر Xubuntu است
  18. Edubuntu توزيعي ار اوبونتو كه با هدف استفاده اموزشي در مدارس تهيه شده
  19. CrunchBang Linux : همان اوبونتو اما اینبار با میز کار کمتر شناخته شده اوپن باکس: فوق‌العاده مینیمالیست، سریع و با منابع کم. یک لینوکس زیبا (با تعریف من!)
  20. Tuquito یک توزیع مبتنی بر Ubuntu مخصوص مبتدیان از کشور آرژانتین است که از میزکار GNOME به عنوان میزکار پیش‌گزیده استفاده می‌کند.
  21. Linux Mint : فرزند اوبونتو و نوه دبیان. تاکید بر روی پشتیبانی از جاوا، پلاگین‌ها، کدک‌ها، پخش دی وی دی و .. از همان ابتدای نصب به قیمت فدا کردن بخشی از آزادی‌های نرم‌افزاری (:
  22. gOS : مبتنی بر اوبونتو. پر سر و صدا به خاطر نزدیک کردن خودش به گوگل و این روزها جو «ابر» گرفتن (:
  23. BackTrack : یک نسخه سوییسی (جدیدا متبنی بر اوبونتو) که به خاطر تاکید بر داشتن نرم‌افزارهای امنیتی، مورد علاقه هکرها و تست کنندگان ایمنی شبکه‌ها است.

    *


      Gentoo-based

   1. Gentoo : یک لینوکس خاص با مدیر بسته Portage. بر خلاف بقیه لینوکس‌ها، کاربر با استفاده از مدیر بسته تمام برنامه‌ها را روی کامپیوتر خودش کمپایل و نصب می‌کند.
   2. SystemRescueCD یک دیسک نجات سیستم مبتنی بر Gentoo Linux است
   3. Sabayon Linux : خودش می‌گوید «جنتویی که در ۵ دقیقه نصب می شود.» ! یک دی وی دی کمپیایل شده از جنتو که بعد از نصب، مثل جنتو کار می‌کند.

    *


      RPM-based

   1. Fedora : نسخه غیرتجاری ردهت
   2. redhat : مشهورترین نسخه تجاری لینوکس. متولد کمی بعد از دبیان (۱۹۹۳) و بسیار پر استفاده در کاربردهای تجاری به خاطر داشتن پشتیبانی تجاری. مدیریت بسته با rpm.
   3. CentOS : دقیقا همان ردهت که یک گروه داوطلب به شکل غیرتجاری کمپایل و روی اینترنت می‌گذارند. می‌شود گفت نسخه غیرتجاری ردهت
   4. SUSE Linux Enterprise Desktop: آلمانی و متولد ۱۹۹۴. بعدها ناول این توزیع رو خرید و این باعث شد پیشرفت تجاری‌اش بیشتر بشه. مدیریت بسته rpm و کنترل مرکزی با Yast.
   5. openSUSE : نسخه غیرتجاری زوزه.
   6. Mandriva Linux : سابقا مندریک نامیده می‌شد. فرانسوی و با هدف اینکه لینوکسی که در سال ۱۹۹۸ چیز پیچیده‌ای بود را برای عموم ساده کند. به همین خاطر ابزارهای کنترلی‌اش بسیار مشهور بود. (rpm)
   7. PCLinuxOS : در ابتدا پروژه‌ای بوده مبتنی بر مندریک و به دنبال راحت کردن استفاده از لینوکس. در حال حاضر یک پروژه مستقل است.
   8. Momonga توزیع عمومی ژاپنی می‌باشد

    *


      Slackware-based

   1. Slackware : مدیربسته txz و میزکار کی دی ای. فرزند کسی نیست و راحتی و پایدار بودن را اولویت‌های مهم خود قرار داده. قدیمی‌ترین توزیعی است که هنوز هم فعال است (دومی دبیان).
   2. VectorLinux : مبتنی بر اسکلور. شعارش این است «کوچک نگهش دار، ساده‌ نگهش دار و بگذار کاربرنهایی انتخاب کند که سیستمش چه شکلی باشد.
   3. Zenwalk Linux یک توزیع از Slackware با میزکار Xfce
   4. Zenwalk : یک لینوکس جمع و جور مبتنی بر اسکلور که تلاش کرده برای هر کاربرد فقط یک نرم‌افزار داشته باشد.
   5. absolute linux : و گفتم با این تموم کنیم که اسم خوبی داره.. یک نسخه سبک مبتنی بر اسلکور. مبتنی بر میز کار آیس دبیلیو ام.
   6. GoblinX :يك لينوكس برپايه اسلكور كه مي تونيم محيط دسكتاپ اون رو سفارشي كنيم.
   7. NimbleX : يك توزيع برپايه اسلكور كه از طريق سايت سفارش سازي كنيد
   8. SAM Linux که مبتنی بر PCLinuxOS بوده و از میزکار xFCE استفاده می‌کند
   9. Frugalware یک توزیع عمومی است که از سیستم بسته‌های نرم‌افزاری Pacman لینوکس Arch استفاده می‌کند

    * Others

   1. Arch Linux : یک لینوکس برای حرفه‌ای ها. ساده و سبک و مینیمالیست. این نسخه کانادایی را باید با مدیر بسته‌اش (pacman) به آن شکلی که دوست دارید در بیاورید.
   2. Pardus یک لینوکس ترکی با آرم پلنگ. مبتنی بر کی دی ای و با کلی تغییرات اختصاصی ازجمله بوت سریع و مدیر بسته PISI
   3. GeeXboX یک لینوکس برای استفاده از مدیاسنتر با استفاده از mplayer
   4. GoboLinux یک ارائه کننده ساختار فایل سیستم متفاوت از آنچه در استانداردهای لینوکس مرسوم است


توزيع هاي كم حجم و قابل حمل

   1. Puppy Linux : یک توزیع کوچک. با ساختن ۶۴ مگابات رم‌دیسک، خودش را کامل به آن کپی می‌کند و اجرا می‌شود. با حجم کوچکش، امکانات شبکه و گرافیک را دارد. البته داشتن مدیربسته اختصاصی خودش،‌ کار استفاده دائمی را کمی سخت می‌کند.
   2. Damn Small Linux : یک لینوکس ۵۰ مگابایتی مبتنی بر دبیان که بعد از نصب، به دبیان تبدیل می شود (: بسیار مشهور در بین لینوکس‌های کوچک
   3. Corel Linux : يك توزيع تجاري و كم حجم بر اساس Xandros
   4. Tiny Core Linux: يك توزيع نهايت كم حجم با حجم 10 مگابايت
   5. Feather Linux : يك توزيع برا ساس Knoppix با محيط Fluxbox
   6. DeLi Linux: يك توزيع بر اساس اسكور7 براي كامپيوتر هاي قديمي
   7. Slitaz Linux: يك توزيع مثل Damn Small Linux ولي با حجم كمتر
   8. xPUD : يك توزيع بر اساس اوبونتو با بوت سريعتر و حجم كمتر
   9. Finnix یک دیسک زنده مخصوص مدیران سیستم مبتنی بر Debian testing است
  10. SLAX : يك توزيع برپايه اسلكور براي كار عمومي با رویکرد ما‍ژول گرا
  11. Slax Frodo Edition يك نسخه از اسلكس با حجم كمتر
  12. iPodLinux يك توزيع براي ipod
  13. Stresslinux يك توزيع براي تست سخت افزار
  14. alfalinux یک توزیع شبیه اسلکور با حجم دو فلاپی
  15. BasicLinux مناسب برای لبتاپ قدیمی با میزکار jwm
  16. Bonzai Linux بر اساس دبیان با حجم 180 مگابایت
خارج شده است

I will, in fact, claim that the difference between a bad programmer and a good one is whether he considers his code or his data structures more important. Bad programmers worry about the code. Good programmers worry about data structures and their relationships.
; Linus Torvalds
pesarkhobeee
Administrator
Jr. Member


امتیاز 2
تعداد ارسال: 56


pesarkhobeee
mint
« پاسخ #2 : مارس 18, 2010, 12:00:37 »

منابع:
http://www.roozbehonline.com/1388/03/07/linux-mint-7-gloria/

لینوکس مینت با هدف تولید یک توزیع زیبا، بروز و مناسب برای میزکار ارائه شد.

لینوکس مینت با اینکه برپایه اوبونتو بوجود آمده ولی به مرور در حال فاصله گرفتن است. بر خلاف اوبونتو، مینت از همان ابتدا فرمتهای صوتی و تصویری را می شناسد. مینت حالا به عنوان یک توزیع کاربرپسند و مناسب برای شروع کاربری گنو/لینوکس شناخته میشود. شاید لینوکس مینت را بتوان بزرگترین وارث ناخلف اوبونتو خطاب کرد.

نسخه فعلی از Linux Mint از لینوکس کرنل ۲.۶.۲۸ , گنوم دسکتاپ ۲.۲۶ , XOrg سرور نسخه ۱.۶ , XOrg نسخه ۷.۴ , اوپن آفیس ۳.۰.۱ , موزیلا فایرفاکس ۳.۰.۱۰ و به علاوه تمام نرم افزارهایی که در این مجموعه قرار گرفته سعی شده از آخرین نسخه آنها استفاده شود . لینوکس مینت می تواند بهترین انتخاب برای کاربرانی باشد که می خواهند از گنو/لینوکس برای اولین بار استفاده کنند و می تواند سکوی پرش خوبی برای آنها باشد.

MintMenu Improvement
منویی که نرم افزارهای لینوکس مینت در آن لیست شده است به MintMenu معروف است ( قابل توجه کاربرانی که با لینوکس آشنایی ندارند : همانند منوی استارت در ویندوز ) . از بهبود هایی که این منو داشته است این است که هنگامی در فیلد Filter نام نرم افزاری را تایپ می کنید اگر در لیست برنامه های شما وجود داشته باشد برای شما نمایش داده می شود . تا اینجا این قابلیت در نسخه های قبلی نبز وجود داشته است ولی امکانی که در این نسخه به این منو اضافه شده است این است که اگر ‌آیتم مورد نظر شما در لیست یافت نشد به شما پیشنهاد می دهد که این نرم افزار را از مخازن اینترنتی نصب و استفاده کنید که این قابلیت به کاربران امکان می دهد که هرچه بهتر و سریعتر به این نرم افزار از طریق نصب از اینترنت به آن دسترسی داشته باشند .


همچنین این قابلیت به این منو اضافه شده که با فشردن کلید های Right Ctrl یا Super این منو را بر روی دسکتاپتان ظاهر کنید و با کلید های Super یا Scape آن را ببندید و این اجازه را دارید که بنتوانید کلید های میانبر آنرا به دلخواه خود تغییر دهید . همچنین از قابلیت های دیگر آن می توان به نمایش پیشفرض کامنت ( توضیحات ) نرم افزارها در زیر آنها در این منو اشاره کرد . در ضمن گزینه Trash Can هم به این منو اضافه شده که به شما نشان می دهد که سطل بازیافت شما پر یا خالی است و با کلیک راست بر روی آن قادر خواهید بود آنرا خالی کنید . برای نمایش زنده این منو ویدئوی آن را در یوتیوب تماشا کنید .

MintInstall Improvement
گزینه MintInstall هم در نسخه های قبلی وجود داشت ولی این هم همانند سایر امکانات بهبودها و پیشرفت هایی داشته است . ( قابل توجه کاربرانی که با لینوکس آشنایی ندارند : همانند گزینه Add/Remove در کنترل پنل ویندوز با این تفاوت که می توانید از این قسمت از اینترنت تنها با یک کلیک برنامه مورد نظر خود را نصب کنید ) این قابلیت به این نرم افزار اضافه شده که در حین باز کردن آن در نمای اول به شما محبوب ترین نرم افزارهایی را نشان می دهد که از سوی سایر کابران امتیازبالایی را کسب کرده اند و روی سیستم شما نصب نیستند ! در واقع این امکان به شما نرم افزارهای موجود در لیست را برای نصب به شما پیشنهاد می دهد .

در هنگام نصب نرم افزار از این برنامه به شما امکاناتی همچون نمای از نرم افزار انتخابی برای نصب ( Screenshot ) به شما می دهد که این قابلیت در حین دانلود و نمایش آن به شما نسبت به نسخه های قبلی بهبود هایی داشته است . همچنین در MintInstall بهبودهایی در یخش رابط کاربری (‌ GUI ) به وجود آمده و نمایش دکمه More Info به جای Less Info برای نمایش جزئیات بیشتر در مورد نرم افزار در آن دیده می شود . همچنین در بخش جزئیات بیشتر می توانید اطلاعاتی از قبیل شماره نسخه برنامه , نوع لایسنس آن , نام پکیج و محل مخازن آنرا ببینید و بر خلاف نسخه های قبلی MintInstall بر روی حالت Root اجرا شده و در حین باز کردن آن باید رمز عبور Root را وارد کنید . برای نمایش زنده این قابلیت ویدئوی آن را در یوتیوب تماشا کنید :

MintUpdate Improvement
از بهبودهایی که MintUpdate داشته است نمایش Changelog و تغییرات پکیج هایی است که توسط تیم Linux Mint آماده شده است .( قابل توجه کاربرانی که با لینوکس آشنایی ندارند : همانند Update Manager ویندوز در کنترل پنل ) تا قبل از آن این قابلیت برای پکیج هایی بود که توسط تیم Ubuntu آماده و پک می شد . همچنین این قابلیت هم به این قسمت اضافه شده که هر تعداد پکیجی که برای آپدیت انتخاب می شود مقدار حجم کلی آنها را برای دانلود نمایش می دهد .


همچنین برای نمایش آخرین آپدیت ها همانند قبل دیگر آیکونی در Tray نمایش داده نمی شود و از سیستم جدید Notification که در گنوم در آخرین نسخه پیاده سازی شده استفاده می شود . برای نمایش زنده این قابلیت ویدئوی آن را در یوتیوب تماشا کنید .

MintUpload Improvement
( قابل توجه کاربرانی که با لینوکس آشنایی ندارند : این برنامه به صورت پیشفرض در ویندوز وجود ندارد و کار آن آپلود فایل بر روی سرویس های اینترنتی است ) این پکیج تغییر چندانی نسبت به قبل نداشته و تنها تغییرات آن را می توان به بهبود رابط کاربری و آسانی کار با آن و اضافه و حذف و ویرایش سرویسها به صورت گرافیکی در محیط همین نرم افزار اشاره کرد . همچنین ۲ پروتکل جدید SCP و SFTP از طرف MintUpload پشتیبانی می شود .


MintWellcome
امکانی که در نسخه های پیشین LinuxMint وجود نداشت نمایش پنجره ای برای خوش آمد گویی و لینک های برای دانلود جدید ترین کتاب الکترونیکی مینت برای کاربران , نمایش انجمن های گفتگوی لینوکس مینت , اتصال به کانال گفتگو در IRC و … در آن وجود دارد . برای نمایش زنده این قابلیت ویدئوی آن را در یوتیوب تماشا کنید

Other Improvements
تغییرات جزیی دیگری در این سیستم عامل شاهد هستیم که می توان به :
- پشتیبانی پیشفرض از MoonLight و SilverLight در مرورگر فایرفاکس اشاره کرد .
- گزینه MintDesktop بهبودهایی داشته و از نظر سادگی در استفاده بهتر شده است .
- نرم افزار Xchat-Gnome برای استفاده از IRC جایگزین XChat شده است .
- گزینه های Apt version و RTFM به خط فرمان اضافه شده اند .
و دهها تغییر دیگر که در صفحه نکات انتشار لینوکس مینت به آن اشاره شده است که می توانید برای جزئیات بیشتر به آن مراجعه کنید .
همانطور که در ایتدا هم گفتم LinuxMint با وجود Mint Codec برای اجرای فایل های MP3 به صورت پیشفرض و Mint Network برای اجاد شبکه با سیستم های ویندوزی و وجود نرم افزارهای متنوع تری نسبت به سایر توزیع های لینوکس برای کاربرانی که می خواهند وارد دنیای لینوکس شوند یا به اینترنت پر سرعت ADSL دسترسی ندارند بهترین گزینه خواهد بود و اگر به دنبال سیستمی راحت و آسان برای استفاده می گردید مطمین باشید LinuxMint بهترین و اولین گزینه خواهد بود .
خارج شده است

I will, in fact, claim that the difference between a bad programmer and a good one is whether he considers his code or his data structures more important. Bad programmers worry about the code. Good programmers worry about data structures and their relationships.
; Linus Torvalds
tux-world
Newbie


امتیاز 1
تعداد ارسال: 4


پاسخ : توزیع چیست یا چرا لاگ توزیع مینت را برگزید !!!
« پاسخ #3 : ژانویه 06, 2011, 09:53:09 »

من که وافعا موندم چی بگم؟ چرا مینت رو انتخاب کردید برای من که اصلا قابل قبول نبود. برای تمام مواردی که ذکر کردین توزیع اپتوسید بهترین گزینه هستش. مینت همون ابونتو با تمام ناپایداریشهاشه هیچ فرقی باهاش نداره فقط چند تا بسته بهش اضافه شده و قالبش فرق کرده همین!!. توزیع اپتوسید هم تقریبا مثل همونه ولی از مخازن سید استفاده می کنه که بسیار پایدار و انعطاف پذیره. مهم تنها خوشگلی نیست. هنوز هم مشکل acpi شون هم حل نشده و ممکنه به هارد لپ تاپ آسیب برسونه
خارج شده است
صفحه: [1]
  چاپ صفحه  
 
پرش به :